432hz de Goddelijke Bronfrequentie van Licht

432Hz De kosmische frequentie van het licht.

Belangrijker dan ooit is dat je weet wat je tot je neemt. Stel dus altijd de vraag:

Wat neem ik tot me?

Vandaar deze achterliggende informatie over de basis bouwstenen die gebruikt zijn in muziek

Frequenties van het Licht

Het deel van het Lichtspectrum dat wij kunnen zien delen we grofweg in naar 7 grote kleur nuances. Een reeks startend van de lage naar een hoge kleurfrequentie, ons bekend vanuit de kleuren van de regenboog: rood – oranje – geel – groen – lichtblauw – indigo – violet.

Frequenties zijn trillingen, vibraties van geluid welke geordend door een systeem van cycliciteit (terugkerende patronen van (geluids)golven) bruikbaar wordt voor het bouwen van muziekinstrumenten. Uit de oneindige kosmische oceaan van geluidsgolven werd een bruikbaar systeem gecreëerd met 7 grote basis toonhoogten ofwel grondtonen genoemd.

Tijdens mijn onderzoek naar de ontcijfering van oudste Muziekinscriptie welke gegraveerd is in een rots in Zuid-India, werd mij steeds duidelijker dat deze Inscriptie zo veel meer is dan alleen een gravure van een “muziekstuk”. Het bevat aanwijzingen over de meest elementaire bouwstenen uit het Quantumveld van geluid dat direct voortkomt vanuit het Bronbewustzijnsveld. De Bron van dit veld bevat de frequentie die alle kleuren in zich draagt en daarmee als oerfrequentie van alle frequenties kan worden beschouwd: de frequentie het witte licht. Voor mensen is dit de hoorbare toonhoogte van 432Hz. (Meer hierover in mijn lezing: Bronfrequentie van het licht).

Indiase Zieners

Lang geleden zijn frequenties dus door zieners tot een bruikbaar geheel gemaakt. Ze werden gezien als golfpatronen met, net als de golven van de zee, een omhoog en omlaag gaande beweging. In het Westen werd dit wetenschappelijk vertaald in een “platte” ofwel 2 dimensionale visie. Tegenwoordig is deze visie reeds uit de visie van 2D gegroeid en beschrijft men geluid in de vorm van een bubbel (denk aan bellenblaas) en net als de frequentie bewegingen van licht: spiralend.

Muziek maakt gebruik van diverse bouwstenen. Naast frequenties in de vorm van toonhoogte, ritme in de vorm van cyclische beweging, maakt muziek gebruik van stemmingspatronen. Deze worden gebruikt om muziekinstrumenten te bouwen.

Hoe kun je je dit voorstellen?

Westerse muziekinstrumenten zijn vanuit een ander onderliggend stemmingspatroon gebouwd dan bijvoorbeeld Oosterse of instrumenten uit Klein Azië. Hierdoor klinkt de muziek uit deze delen van de wereld anders en worden ook andere speeltechnieken gebruikt. In de 6e vóór onze jaartelling startte leefde in het toenmalige Griekenland, tegenwoordig Zuid-Italië, een Wijsgeer genaamd Pythagoras. Wij kennen hem voornamelijk vanuit de wiskunde, maar deze man was een Holistische Wijsgeer. Hij was wiskundige, musicus, astronoom en filosoof.

Pythagoras onderwees in zijn Pythagoreïsche school onder andere hoe instrumenten te bouwen waarbij de spiralende golven van licht, frequenties en ritmes op elkaar waren afgestemd, met elkaar in resonantie waren. Het spiralende stemmingspatroon was geboren. Hierdoor werden instrumenten gebouwd die muziek voortbrachten welke een spiralende werking hadden op de luisteraar.

De muziek werd in die tijd niet gebruikt voor entertainment maar als natuurlijk “medicijn”.

Wat neem je tot je is muzikaal net zo belangrijk om te weten en te kiezen als het voedsel dat je elke dag tot je neemt. Transparantie in de gebruikte muzikale “grondstoffen” geeft je een bewuste keuze om naar muziek te luisteren. Kijk ook hier verder dan je neus lang is. De keuze van de bouwstenen van muziek dient goed te kunnen worden onderbouwd. Stel vragen, doe onderzoek en verdiep je in de muziek waar je naar luistert. 

~Marret Vonhoff